RED anunţă Hydrogen Two şi camera modulară Komodo. Promite discount-uri pentru cei care au cumpărat telefonul original

25.07.2019
RED anunţă Hydrogen Two şi camera modulară Komodo. Promite discount-uri pentru cei care au cumpărat telefonul original

Telefonul Hydrogen One de la RED, celebrul producător de camere video profesionale, a avut parte de un succes limitat la lansarea sa de la începutul acestui an. Acesta a venit cu un preţ extrem de mare şi o sumedenie de probleme de utilizare pe care mulţi nu le-au fi aşteptat de la un asemenea produs. Se pare însă că RED nu renunţă la ideea de smartphone dedicat celor care îşi doresc un dispozitiv de buzunar pentru filmare, dând vina pe partenerul său din China, care nu a reuşit să livreze ceea ce a promis. Totodată, fondatorul RED anunţă un nou telefon, Hydrogen Two, care va corecta toate problemele modelului original.

Într-un articol publicat pe site-ul H4Vuser.com, fondatorul RED, Jim Jannard, a vorbit despre Hydrogen One şi problemele acestui dispozitiv. Acesta a dezvăluit că probmelele legate de acest model au fost în principal datorate companiei chineze care s-a ocupat de dezvoltarea produsului, care nu a reuşit să livreze funcţiile şi performanţa promise, făcând imposibilă repararea problemelor pe dispozitivul actual. Astfel, RED a început dezvoltarea unui model Hydrogen Two de la zero, alături de un alt partener.

Iniţial, Hydrogen One ar fi trebuit să fie un telefon care să completeze experienţa de utilizare a camerelor video RED, putând fi folosit drept display de preview pentru materialele 3D filmate cu acestea, cât şi o cameră video profesională de sine stătătoare, alături de un accesoriu modular avansat, care să permită înregistrarea de materiale la o calitate superioară altor dispozitive mobile de pe piaţă. Se pare însă că partenerul din China nu a mai putut livra mult aşteptatul accesoriu.

Din fericire pentru cei care încă aşteaptă acest dispozitiv, Jannard a anunţat că noul său partener va livra în sfârşit modulul de cameră, care va putea fi montat atât pe noul Hydrogen Two, cât şi pe originalul Hydrogen One. Acesta va purta numele Komodo şi va depăşi capabilităţile modulului care era pregătit iniţial alături de vechiul partener. Desigur, Komodo nu va oferi o calitate similară cu cea a unei camere video RED, însă va oferi o performanţă „complementară” de calitate înaltă, la un preţ mai mic.

Nu în ultimul rând, cei care au cumpărat Hydrogen One vor primi tratament preferenţial atunci când vor decide să cumpere un Hydrogen Two sau un modul de cameră. Aceştia vor primi discount-uri de preţul noilor dispozitive. Desigur, această veste este binevenită, având în vedere că Hydrogen One a costat peste 1.300 de dolari în varianta de bază şi peste 1.500 dolari în varianta de top, chiar dacă era livrat cu o cameră slabă şi cu un procesor deja depăşit la momentul lansării: Snapdragon 845.

Nu este clar când va fi lansat noul Hydrogen Two şi nici camera modulară Komodo.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult