Samsung a dezvăluit cât costă să înlocuieşti ecranul spart al unui telefon Galaxy Note 7

Samsung a dezvăluit cât costă să înlocuieşti ecranul spart al unui telefon Galaxy Note 7

Cu siguranţă, cel mai spectaculos element din construcţia noului smartphone Galaxy Note 7, ecranul de 5.7” cu margini curbate poate lăsa o gaură în buget la fel de impresionantă, dacă trebuie înlocuit în urma unei căzături pe ciment sau alt incident care a depăşit nivelul de anduranţă oferit de scutul din sticlă Gorilla Glass 5.

După ce testele practice au demonstrat că scutul Gorilla Glass 5 aplicat telefoanelor Galaxy Note 7 este mai vulnerabil la zgârieturi superficiale decât soluţiile bazate pe Gorilla Glass 4 folosite cu modele smartphone anterioare, acum aflăm şi că înlocuirea sa împreună cu ecranul OLED curbat depăşeşte cu mult costul unei reparaţii similare efectuată la unul din produsele competitoare – 270 dolari. Spre comparaţie, înlocuirea ecranului la un smartphone din seria iPhone 6 Plus costă aproximativ 150 dolari. Mai mult, HTC oferă ca o extensie a programului HTC Advantage lansat anul trecut posibilitatea înlocuirii gratuite a ecranului (o singură dată) la telefoanele din seria One M9, în eventualitatea în care acesta este distrus accidental.

Ce-i drept, Samsung oferă un program similar pentru asigurarea telefonului mobil, acoperind primii doi ani de folosire a acestuia. Opţiunea numită Protection Plus creşte însă cu 129 dolari costul de achiziţie iniţial, acoperind două posibile cazuri de daune produse accidental, la care utilizatorul va suporta parţial costul reparaţiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult