Samsung a început producţia de masă pentru chip-uri LPDDR4 de 8 GB

20.10.2016
Samsung a început producţia de masă pentru chip-uri LPDDR4 de 8 GB

Cantitatea de 8 GB memorie RAM ar putea fi ceva obişnuit pentru viitoarele generaţii de tablete şi telefoane inteligente, după ce Samsung a reuşit să includă această cantitate de memorie în pachetul unui singur chip cu dimensiuni 15 x 15 x 1 mm.

Fără compromisuri, noile memorii Samsung folosesc tehnologie LPDDR4 şi procesul de fabricaţie pe 10 nm, oferind performanţe crescute şi eficienţă superioară în privinţa consumului de energie. Desigur, pentru a putea oferi întreaga capacitate disponibilă, noile memorii RAM trebuie folosite împreună cu chipseturi şi sisteme de operare pe 64 biţi, cerinţă deja îndeplinită de majoritatea dispozitivelor din generaţia actuală.

Cât despre performanţe, Samsung compară noile memorii LPDDR4 cu alternativele DDR4 pentru PC şi anunţă viteze de transfer de două ori mai mari, atingând 4266 Mbps versus 2133 Mbps la soluţiile pentru PC.

Chiar dacă Samsung nu a oferit un calendar precis, noile chip-uri LPDDR4 de 8GB sunt aşteptate să ajungă la producătorii OEM înainte de finalul acestui an, în pregătire pentru următoarea generaţie de dispozitive mobile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult