Samsung aduce funcţia de încărcare wireless şi pe telefoanele din gama mid-range

04.10.2018
Samsung aduce funcţia de încărcare wireless şi pe telefoanele din gama mid-range

Promisiunea făcută de şeful diviziei Samsung Mobile, DJ Koh, la momentul lansării Galaxy Note 9, începe să prindă contur, compania implementând funcţia de încărcare wireless a acumulatorului pentru seriile Galaxy A şi Galaxy J de telefoane inteligente.

De altfel, oficialii companiei au promis că vor prelua pentru telefoanele din gama de buget multe dintre dotările întâlnite până de curând exclusiv la modele flaghsip. Aşa se face că noul Galaxy A7 (2018) a primit sistem triple camera înaintea lui Galaxy S10, ba chiar, în perioada imediat următoare vom avea şi un smartphone Samsung quad-camera.

Prezentă de mai mulţi ani, tehnologia de încărcare wireless a acumulatorilor este acum suficient de puţin costisitoare pentru a fi introdusă la scară largă, chiar şi pentru produsele smartphone din gama low-cost.

Pregătind terenul, Samsung a lansat deja mai multe variante de alimentatoare wireless, compatibile cu standardul Qi. Însă acestea sunt accesorii opţionale destul de costisitoare, cu preţuri ajungând şi la 50 de dolari.

Potrivit dezvăluirilor făcute în presa sud-coreeană, situaţia se va schimba în curând, Samsung pregătind un adaptor pentru încărcare wireless cu preţ de numai 20 dolari, special adaptat pentru folosirea cu telefoane low-cost. Probabil, principala diferenţă faţă de soluţiile mai costisitoare va fi viteza de încărcare mai lentă, în rest, folosirea standardului QI wireless asigurând compatibilitate cu aproape orice smartphone de generaţie recentă.

Mai multe informaţii am putea afla chiar săptămâna viitoare, cu ocazia evenimentului de lansare pregătit pentru Galaxy A9 Pro, cel mai avansat telefon din seria Galaxy A.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult