Samsung ar fi confirmat renunţarea la butoanele hardware pentru Galaxy S8

Samsung ar fi confirmat renunţarea la butoanele hardware pentru Galaxy S8

Pe măsură ce ne apropiem de lansare, Galaxy S8 începe să prindă contur prin zvonurile confirmate din tot mai multe surse. Aparent, unul dintre aspectele esenţiale ale designului său ar fi fost susţinut chiar din rândul angajaţilor Samsung.

Rămase multă vreme ca element distinctiv pentru seria Galaxy S, tastele capacitive ar putea fi substituite pentru Galaxy S8 cu buitoane virtuale afişate direct în interfaţa Android. Măsura va fi compensată însă prin includerea unui ecran mai mare, care va umple şi spaţiul lăsat prin îndepărtarea tastelor fizice. Mai mult decât atât, Samsung va implementa o tehnologie similară celei 3D touch, îmbunătăţind funcţionalitatea noilor butoane virtuale şi răspunsul la apăsare.

Folosind butoane virtuale programabile în loc de taste hardware, Galaxy S8 va putea oferi o experienţă software personalizată, utilizatorii decizând rolul fiecărui buton şi unde sunt poziţionate acestea.

Potrivit altor zvonuri, Galaxy S8 ar putea muta senzorul biometric integrat până acum cu tasta Home sub suprafaţa ecranului, permiţând obţinerea unui design de carcasă mai compact.

Mai multe informaţii oficiale şi imagini cu noul smartphone Galaxy S8 am putea primi chiar din partea Samsung, cu ocazia expoziţiei Mobile World Congress 2017 programată pentru finalul lunii februarie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult