Samsung ar putea lansa Galaxy Note9 mai devreme decât era planificat

Samsung ar putea lansa Galaxy Note9 mai devreme decât era planificat

Apărut deja în arhiva cu rezultate Geekbench, Galaxy Note9 ar putea fi mai aproape de lansare decât am crede, Samsung dorind să compenseze astfel pentru vânzările sub aşteptări obţinute cu seria Galaxy S9. Totodată, lansarea timpurie ar evita intrarea imediată în competiţie cu noile serii de telefoane iPhone X, aşteptate pentru luna septembrie.

Un bun indiciu pentru schimbarea datei de lansare este decizia luată de Samsung Display pentru a demara producţia de ecrane AMOLED destinate modelului Galaxy Note8 încă din luna aprilie şi nu iunie, cum era planificat iniţial. Desigur, scopul acestei măsuri ar putea fi şi unul preventiv, de asigurare a unor stocuri suficiente de telefoane Note8 la momentul lansării.

Potrivit dezvăluirilor apărute în publicaţia sud-coreeană The Investor, Galaxy Note8 creşte diagonala ecranului la 6.38”, comparat cu 6.32” la modelul anterior. Din păcate este puţin probabil ca Samsung să preia senzorul de amprente ascuns sub ecran, observat deja la modelul Vivo X20 Play UD. De vină ar fi tehnologia încă imatură, care presupune un compromis prea mare în ce priveşte calitatea imaginii.

 

Chiar dacă este lansat mai devreme, Galaxy Note8 nu va rămâne fără competiţie pentru mult timp, Apple pregătind un rival pe măsură, luând forma unui model iPhone cu ecran OLED de 6.45”.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult