Samsung Galaxy Note8 ar putea fi primul smartphone motorizat de chipsetul Snapdragon 836

Samsung Galaxy Note8 ar putea fi primul smartphone motorizat de chipsetul Snapdragon 836

Galaxy Note8 va include dotări care nu au fost gata de lansare odată cu Galaxy S8, cum ar fi chipsetul Snapdragon 836, cu frecvenţe de funcţionare mărite la partea de CPU şi GPU.

Apărând ca o versiune optimizată a actualului vârf de gamă Snapdragon 835, noul chipset Qualcomm ar urma să pună la dispoziţie un CPU octa-core cu frecvenţă de până la 2.5 GHz. Totodată, frecvenţa maximă pentru nucleul grafic va creşte la 740 MHz, păstrând neschimbat consumul de energie.

Potrivit ultimelor zvonuri, Galaxy Note8 va avea ca principal element de atracţie un ecran de 6.3” cu design Infinity Display, curbat pe ambele laturi ale carcasei şi încadrat cu benzi orizontale foarte înguste. Pe lista dotărilor se mai regăseşte un sistem dual-camera performant şi senzor de amprente poziţionat pe spatele carcasei. Iniţial, senzorul biometric urma să fie integrat sub suprafaţa ecranului, însă planurile Samsung (şi Apple pentru modelul iPhone 8) au fost încurcate de probleme legate de implementarea acestei funcţii într-un mod care să nu compromită viteza şi securitatea funcţiei de validare a amprentei.

Samsung ar putea livra Galaxy Note8 împreună cu versiunea Android 7.1.1, însă data exactă de lansare nu este cunoscută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult