Samsung Galaxy S8 cu procesor Exynos ar putea fi mai puternic decât cel echipat cu Snapdragon 835

Samsung Galaxy S8 cu procesor Exynos ar putea fi mai puternic decât cel echipat cu Snapdragon 835

Multe dintre discuţiile din jurul Samsung Galaxy S8 s-au învârtit în jurul modelului echipat cu Snapdragon 835, însă foarte puţine informaţii au ieşit până în prezent despre varianta cu Exynos, care foarte probabil va fi disponibilă doar în Europa şi Coreea de Sud, dacă va fi păstrată tradiţia modelelor precedente. Graţie Geekbench, avem acum un termen de comparaţie între cele două versiuni.

Noul model SM-G955F a apărut în baza de date Geekbench şi a reuşit să depăşească scorurile obţinute de versiunea cu Snapdragon 835, care a apărut online săptămânile trecute. În testul single-core, Exynos 8895, noul chipset octa-core de la Samsung, a obţinut un scor de 1978 de puncte, în timp ce în scorul multi-core a obţinut 6375 de puncte. În comparaţie, modelul cu Snapdragon 835 a reuşit să atingă „doar” 1844 de puncte în single-core şi 5426 de puncte în multi-core. În trecut, modelele cu Exynos ofereau de obicei performanţă sub cea a procesoarelor de la Qualcomm.

Cu toate acestea, testele sintetice nu spun întotdeauna întreaga poveste. Având în vedere că ambele modele vor fi realizate folosind procesul de asamblare pe 10nm, este posibil ca modelul de la Qualcomm să fie ceva mai eficient din punct de vedere al consumului de energie şi să funcţioneze în full-load la temperaturi mai joase. De asemenea, în utilizare normală sau în jocuri 3D este posibil să nu întâlnim niciun fel de diferenţe între cele două modele.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult