Samsung se angajează să lanseze telefoane mobile cu ecran pliabil până în anul 2015

Samsung se angajează să lanseze telefoane mobile cu ecran pliabil până în anul 2015

CEO-ul Samsung, Kwon Oh Hyun, a făcut promisiuni îndrăzneţe la conferinţa Samsung Analyst Day dedicată investitorilor. Mai exact, compania se angajează să aducă pe piaţă o nouă generaţie de tablete şi smartphone, caracterizate prin design inovator ce profită de avantajele ecranelor OLED flexibile pentru realizarea de carcase pliabile, uşor de transportat şi cu mai mult spaţiu util pe ecran.

Planurile Samsung pentru viitor şi barierele tehnologice întâlnite pe parcurs

Aşteptate să ajungă la maturitate undeva după anul 2015, dispozitivele cu carcasă pliabilă vor intra în producţie de masă spre finalul anului viitor, urmând ca progrese incrementale să fie aduse pe măsură ce şi alte subansamble (acumulatorul, placa de circuite electronice şi chip-urile de memorie) sunt adaptate pentru cerinţele noii categorii de gadgeturi.

Şi generaţiile viitoare ale accesoriului Galaxy Gear vor beneficia de pe urma progreselor făcute în sfera dispozitivelor flexibile, primind ecrane OLED mai spaţioase ce se mulează peste carcasă şi cureaua de prindere.

Între timp, putem admira prototipul unui viitor smartphone cu ecran pliabil, prezentat într-un promo oferit chiar de Samsung :

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult