Samsung Z1, primul telefon Tizen din oferta companiei, va avea un succesor cu dotări superioare

11.03.2016
Samsung Z1, primul telefon Tizen din oferta companiei, va avea un succesor cu dotări superioare

Încadrat la gama entry-level, Samsung Z1 este un smartphone modest bazat pe platforma Tizen şi compatibil cu aplicaţii de Android. Foarte bine primit, mai ales în pieţele emergente din India, Z1 va avea în curând o versiune cu specificaţii aduse la zi.

Tizen, sistemul de operare pentru terminale mobile, tablete, Smart TV şi camere foto, îşi trage seva din eforturile anterioare LiMo, Samsung Linux Platform şi Moblin. Tizen s-a născut în 2011, atunci când Intel a renunţat la dezvoltarea platformei MeeGo, i-a lăsat pe cei de la Nokia să se ocupe singuri de aceasta şi a început colaborarea cu Samsung.

Samsung Z1

Cunoscut deocamdată după numele de cod SM-Z150, noul model Z1(2016) este aşteptat cu un ecran AMOLED similar celui oferit pe modelul Samsung Z3. Din păcate nimic altceva nu este cunoscut despre noul smartphone, lipsind detalii esenţiale cum ar fi data la care va fi disponibil în magazine şi preţul de achiziţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult