Samsung Z9, un smartphone premium motorizat de platforma Tizen

22.08.2016
Samsung Z9, un smartphone premium motorizat de platforma Tizen

Propusă de Samsung ca o alternativă la Android, platforma Tizen este folosită deja de majoritatea accesoriilor smart produse de companie. Ca şi OS pentru smartphone, Tizen este însă perceput ca o soluţie exotică, apărând doar sporadic pe telefoane din seria Galaxy Z1, Z3 şi încă nelansatul Z2. Însă potrivit unor surse apropiate companiei sud-coreene, eforturile depuse până acum de Samsung pentru perfecţionarea platformei Tizen vor concluziona peste foarte puţin timp cu lansarea unui smartphone high end bazat pe aceasta.

Samsung Z2

Cu nume de cod SM-Z930F, noul Galaxy Z9 şi-a făcut apariţia în jurnalele de transport ale unei firme de curierat, având destinaţia India.

Cu preţ ataşat de cinci ori mai mare decât modelul entry-level Z2, Galaxy Z9 ar putea avea şi rolul de a demonstra avantajele platformei Tizen în faţa Android.

Cât despre Samsung Z2, acesta ar trebi să ajungă în ofertele magazinelor din India înainte de finalul acestei luni, echipat cu procesor quad-core la 1.5 GHZz şi 1 GB memorie RAM, memorie internă de 8 GB şi un ecran cu diagonală 3.97” sau 4.5”. Configuraţia este completată cu o cameră foto de 5MP, respectiv acumulator de 1500 mAh sau 2000 mAh.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult