Sharp lansează Aquos Mini, un nou smartphone cu ramă foarte subţire

04.07.2016
Sharp lansează Aquos Mini, un nou smartphone cu ramă foarte subţire

Sharp lansează în Japonia încă un smartphone din gama Aquos, la doi ani după modelul precedent. Această serie a devenit celebră în toată lumea pentru marginile sale extrem de mici din jurul display-ulu, chiar dacă oficial telefonul se vinde doar în Japonia şi Statele Unite. Noul model, intitulat Aquos Mini vine cu o serie de tehnologii noi şi dimensiuni reduse, performanţa fiind însă la un nivel acceptabil pentru segmentul de piaţă mid-range premium.

Modelul Aquos Mini SH-M03 este echipat cu un display de 4,7” bazat pe panou IGZO, care beneficiază de o rată de împrospătare de 120 Hz la rezoluţie Full HD. Acest lucru înseamnă că mişcările rapide de pe ecran vor fi foarte fluide, iar materialele video filmate la framerate mare vor fi mult mai arătoase pe acest smartphone. În ciuda dismeniunilor display-ului, telefonul rămâne compact, cu dimensiuni de 126 x 66 x 9 mm (înălţime, lungime, grosime).

Hardware-ul integrat în carcasa lui Aquos Mini include un chipset hexa-core Snapdragon 808, 3 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare intern, slot pentru carduri microSD şi camere foto de 13 megapixeli cu stabilizare optică, respectiv 5 megapixeli frontal. Camera din faţă este poziţionată în partea de jos a telefonului, întrucât nu era destul spaţiu pentru a-l poziţiona deasupra display-ului. Acumulatorul de 2.810 mAh ar trebui să ofere destulă autonomie având în vedere hardware-ul integrat, în timp ce marginile sensibile la atingere ar trebui să ofere noi metode de interacţiune cu telefonul.

Din păcate, sunt slabe şanse să vedem acest model în Europa în viitorul apropiat, însă importul din ţările în care va fi comercializat ar putea să îi mulţumească pe cei interesaţi să îl achiziţioneze.

Citeşte şi Sharp prezintă seria de smartphone-uri fără ramă Aquos Crystal

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult