Şi hoţii ţin pasul cu tehnologia: aşa arată noile Skimmere "invizibile" folosite la clonarea cardurilor de credit

Dispozitivele aplicate pe bancomate cu scopul a clona cardurile de credit au atins un nivel impresionant de miniaturizare, devenind practic invizibile pentru persoane neavizate. Fără componente la vedere, noile Skimmere ATM prezintă un risc real la adresa bancomatelor amplasate în spaţii publice.

Deghizate ingenios pentru a atrage cât mai puţin atenţia în timpul cât sunt ataşate de bancomat, dispozitivele de tip Skimmer folosite de infractori pentru clonarea cardurilor bancare se află într-o continuă evoluţie. Recent descoperit la un bancomat din Europa, un nou tip de Skimmer ATM realizat folosind metoda “wiretapping”  pare să fi găsit camuflajul perfect, dispozitivul fiind instalat practic în interiorul ATM-ului, acţionând fără a da nimic de bănuit.

Skimmer realizat prin metoda ˝wiretapping˝

Procedeul de instalare presupune aplicarea unei găuri pe carcasa ATM-ului, chiar în dreptul fantei pentru card. Mai departe, infractorii conectează un dispozitiv de înregistrare miniatural direct la cititorul de card-uri al ATM-ului folosind unelte şi echipament personalizat. Pentru a nu da de bănuit, gaura este deghizată folosind un abţibild imitând instrucţiunile de utilizare a bancomatului.

Skimmer-ul instalat chiar în interiorul ATM-ului înregistrează datele card-urilor în mod autonom. Pentru colectarea datelor recoltate hoţii nu trebuie decât să dezlipească abţibild-ul şi să conecteze firul rămas la vedere unui dispozitiv de stocare extern. Până la alertarea autorităţilor, procedeul de recoltare a datelor poate fi repetat ori de câte ori este nevoie.

Skimmer proiectat pentru a fi strecurat direct în slot-ul pentru acceptare a card-ului

O altă inovaţie în domeniul Skimmerelor ATM este un dispozitiv de forma unei plăcuţe din oţel, conţinând toate componentele electronice necesare şi un acumulator suficient pentru până la 2 săptămâni de activitate. Proiectat pentru a fi strecurat direct în slot-ul pentru acceptare a card-ului, şi acesta este complet invizibil pentru utilizatorii aparatului. Diferenţa este că în loc de cablu, datele colectate sunt trimise prin conexiune wireless unui smartphone aflat în buzunarul infractorului prezentat în faţa bancomatului ca şi vizitator.

Pentru ca datele colectate de pe card-urile de credit să poată fi utilizate este necesară şi interceptarea cod-ului pin, folosind o cameră video miniaturală deghizată într-un panou ataşat în dreptul tastaturii.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat