Smartphone sau autoturism, tu ce ai alege?

22.11.2011
Smartphone sau autoturism, tu ce ai alege?

Obţinerea permisului de conducere, cheile primului autoturism, toate astea erau până nu demult tratate ca adevărate dovezi de maturitate pentru tinerii proaspăt ajunşi la vârsta majoratului, simbolizând independenţa proaspăt câştigată şi oferind un motiv de mândrie pe bună dreptate justificat.

smartphone auto

Ambiţiile tinerilor de azi ţintesc însă mult mai jos, către accesorii care pot fi obţinute cu mai puţini bani, eventual ai părinţilor, şi nu implică alte eforturi suplimentare decât poate citirea manualului de utilizator. Asta arată şi rezultatele studiului desfăşurat de New York Times asupra unui eşantion de tineri din Statele Unite, concluzionând că un număr tot mai mare de tineri şi-ar dori mai degrabă un smartphone de ultimă generaţie decât un autoturism.

La acelaşi rezultat a ajuns şi un alt studiu desfăşurat de Gartner, concluzionând că până la 46% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani ar fi mai degrabă dispuşi să renunţe la autoturism, decât accesul la internet. Prin contrast, acelaşi sentiment este împărtăşit de numai 15% dintre adulţii din categoriile superioare de vârste.

Cu alte cuvinte, trăim vremuri în care denumiri ca Android şi iOS au o mai mare însemnătate pentru tinerii din noua generaţie decât BMW, Audi, sau alte mărci celebre de autoturisme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News