Sony abandonează seriile de telefoane Xperia X şi Xperia X Compact

25.05.2017
Sony abandonează seriile de telefoane Xperia X şi Xperia X Compact

Parte din ceea ce Sony numeşte gama “premium standard” (midrange), Sony Xperia X şi Xperia X Compact erau oferite ca o alternativă ceva mai accesibilă la modelele de top Xperia X Performance şi Xperia YZ.

Ţintind o nişă aflată la graniţa între gama high-end şi cea mainstream, oferta de terminale “premium standard” s-a dovedit insuficient de convingătoare pentru ambiţiile celor care aspiră la achiziţionarea unui smartphone premium şi prea costisitoare pentru posibilităţile celor dispuşi să accepte compromisurile unui smartphone de buget.

Drept consecinţă, Sony va concentra de acum eforturile pe diversificarea oferitei smartphone la gama high-end, unde vor fi adăugate cel puţin două modele noi. În cealaltă extremă, oferta smartphone mid-range va fi reprezentată de gama Xperia XA, cu preţuri situate sub pragul de 400 dolari.

Păstrând tradiţia, Sony ar putea dezvălui noua ofertă de telefoane Sony Xperia în luna septembrie, cu ocazia expoziţiei IFA 2017.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult