Spot prezintă un telefon mobil prin satelit, cu acoperire globală

Spot prezintă un telefon mobil prin satelit, cu acoperire globală

Deşi se aseamănă cu un telefon Nokia de la sfârşitul anilor `90, produsul numit Spot Global Phone este de fapt un telefon prin satelit în toată puterea cuvântului, suficient de mic pentru a încăpea în buzunar şi capabil să iniţieze apeluri de aproape oriunde în lume.

Companion ideal pentru drumeţii în locuri izolate, unde reţelele obişnuite de telefonie mobilă nu au acoperire, Spot Global Phone ne permite să fim permanent în contact cu lumea civilizată, iar în situaţii critice poate fi ultima speranţă pentru a cere ajutor.

Spot prezintă un telefon mobil prin satelit, cu acoperire globală

Aşa cum era de aşteptat, planurile tarifare pentru serviciile de telefonie prin satelit nu prea se compară cu cele pentru telefonie mobilă convenţională. Astfel, telefonul cu design candy-bar poate fi achiziţionat pentru suma de 499 dolari, iar abonamentul de bază cu preţ 25 dolari oferă doar 10 minute incluse pentru de convorbiri. Avem şi posibilitatea de a trimite mesaje text, însă în limita a 35 caractere.

Ofertele pentru abonament anual au preţuri începând de la 300 dolari pentru 120 minute de convorbiri, urcând până la 1200 dolari pentru 4800 minute şi 1800 dolari pentru convorbiri nelimitate.

Autonomia bateriei este de 3 zile în regim stand-by, sau până la 3 ore de convorbiri prin satelit.

În timp ce ecranul cu 4 linii text şi 12 caractere, respectiv agenta cu 99 numere de telefon şi codul de securitate pentru blocarea tastaturii nu reprezintă decât minimul necesar pentru un telefon, Spot Global Phone oferă totuşi şi capabilităţi pentru conexiuni de date. Dacă optăm pentru un abonament cu pachet de date, Spot Global Phone ia rolul unui modem pentru acces la internet, conectat la portul USB.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult