Surse: Samsung va renunţa la senzorii de amprentă de pe smartphone-uri

13.03.2017
Surse: Samsung va renunţa la senzorii de amprentă de pe smartphone-uri

Samsung a prezentat anul trecut, împreună cu Galaxy Note7, o tehnologie pentru scanarea irisului. Aceasta a fost prezentată ca o metodă de autentificare alternativă, dar mai sigură, la deja clasicul cititor de amprentă.

 

Potrivit presei chineze, Samsung vrea să renunţe la senzorii de amprentă. Un oficial al companiei, al cărui nume nu a fost publicat, a declarat că aceştia sunt „depăşiţi”.

 

Locul acestei tehnologii îl vor lua sisteme de recunoaştere facială şi de scanare a irisului. Prima tehnologie are avantajul că este mai rapidă.

Cei care sunt fani ai senzorului de amprentă şi aşteaptă noul smartphone de top Galaxy S8 trebuie să ştie că dispozitivul va încorpora în continuare această tehnologie. Se pare că terminalul include şi tehnologie de recunoaştere a feţei utilizatorului, care va putea fi folosită pentru deblocarea ecranului sau autentificarea în aplicaţii şi alte servicii.

 

 

Potrivit unor zvonuri, Apple vrea de asemenea să renunţe la cititorul de amprentă pe iPhone. Acesta va rămâne în viitor, probabil, o modalitate de autentificare pentru smartphone-urile entry-level şi mid-range, în timp ce smartphone-urile avansate vor folosi tehnologie de recunoaştere facială.

 

Primul cititor de amprentă a fost introdus pe un smartphone în 2011, pe modelul Motorola Atrix. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult