Suspiciunile legate de OPPO Find X au fost confirmate. Construcţia telefonului nu este rezistentă

27.07.2018
Suspiciunile legate de OPPO Find X au fost confirmate. Construcţia telefonului nu este rezistentă

OPPO Find X este de departe cel mai impresionant telefon de pe piaţă, atât în materie de design, cât şi din punct de vedere al tehnologiei integrate în corpul său realizat aproape în totalitate din sticlă. Componenta glisantă care ascunde camerele foto şi senzorii în corpul telefonului ridica încă din primele momente semne de întrebare despre rezistenţa lui Find X, dar acum avem şi verdictul. Noul flagship OPPO nu este tocmai un telefon rezistent.

Testul de rezistenţă realizat de JerryRigEverything confirmă temerile pe care le-am avut în momentul în care OPPO a prezentat prima dată Find X: sistemul avansat de glisare este un punct sensibil în construcţia acestuia. În timp ce telefonul este realizat în mare parte din materiale premium similare cu cele de pe alte dispozitive, precum sticlă Gorilla Glass 5 pe ambele părţi şi ramă metalică, faptul că există un punct slab în ramă la îmbinarea celor două componente duce la comprimiterea structurii.

Astfel, chiar dacă trece în parametri normali peste testele normale de zgârieturi, testul de îndoire transformă telefonul într-un amalgam de sticlă, metal şi plastic. Display-ul este distrus aproape instant, fiind urmat de cele două panouri de sticlă de pe faţă şi spate. Problema pare să fie datorată şi faptului că Find X are foarte mult plastic la interior, OPPO folosind acest material pentru a asambla componentele la interior, în timp ce majoritatea companiilor folosesc o ramă metalică cu suport pentru componente în partea centrală.

Cu un preţ de aproximativ 1.000 de euro, ne-am fi aşteptat ca OPPO Find X să fie mai rezistent. Alte companii au învăţat din acest tip de greşeli şi au rezolvat problemele pe dispozitivele din generaţiile mai noi, deci există şansa ca următorul smartphone OPPO cu slider să fie mult mai rezistent. Momentan însă, cei care cumpără Find X ar trebui să îl protejeze cât mai bine şi să facă tot posibilul să nu se aşeze pe el atunci când telefonul este poziţionat în buzunarul de la spate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult