TCL va produce componente pentru dispozitivele Vertu

20.06.2017
TCL va produce componente pentru dispozitivele Vertu

Compania chineză TCL, care se află în spatele revenirii pe piaţă a dispozitivelor Alcatel şi BlackBerry, a încheiat un parteneriat cu producătorul britanic de smartphone-uri de lux Vertu (deţinut de asemenea de o companie chineză). TCL devine astfel furnizor de componente pentru Vertu, telefoanele companiei fiind acum înrudite cu noile dispozitive din „familiile” Idol şi DTEK. Desigur, preţurile telefoanelor Vertu nu vor scădea.

Practic, TCL se angajează să producă următoarele 30.000 de unităţi de smartphone-uri Vertu în China (sau cel puţin să ofere componentele necesare pentru asamblarea acestora), în timp ce carcasele acestora vor fi produse în continuare în Marea Britanie. Fiecare smartphone Vertu va fi finisat de mână şi va fi realizat în continuare din materiale de cea mai înaltă calitate precum oţel inoxidabil, piele naturală şi metale şi pietre preţioase.

Acest parteneriat valorează 40 de milioane de dolari (pe care Vertu îi plăteşte către TCL), o sumă mică având în vedere dimensiunile celor două companii, însă ar putea fi doar un test pentru o colaborare de durată mai lungă. TCL pare să se bucure de un succes destul de mare în ultima perioadă, smartphone-urile Alcatel fiind apreciate pe segmentul de piaţă mid-range, în timp ce dispozitivele BlackBerry abia încep să pătrundă pe anumite pieţe.

Cu un portofoliu care include şi producţia de dispozitive Turing, televizoare Roku, dispozitive Palm şi chiar o parte din producţia de televizoare Samsung, sunt şanse mari ca în viitor să vedem TCL pe una dintre poziţiile de sus ale topurilor celor mai importante companii din China în următorii ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult