Telefoane Galaxy S9+, raportate pentru probleme la interfaţa touch

22.03.2018
Telefoane Galaxy S9+, raportate pentru probleme la interfaţa touch

Una dintre problemele descoperite la primele generaţii de telefoane mobile cu ecran curbat a fost existenţa unor zone moarte, unde interfaţa touch nu funcţionează cum ar trebui. Potrivit experienţelor raportate de unii utilizatori, acest defect a reapărut la telefoanele Galaxy S9+.

Ţinând cont de efortul depus de către inginerii Samsung la proiectarea noilor modele Galaxy S9 şi S9+, am crede că astfel de probleme uşor de descoperit în timpul testelor de calitate nu mai pot apărea. Totuşi, se pare că unele exemplare Galaxy S9+  prezintă aşa numite zone moarte pe suprafaţa ecranului, unde comenzile tactile nu sunt preluate de interfaţa touch. Zonele cu probleme apar fie la partea de sus, sau partea de jos a ecranului, până în zona tastelor de navigare Android.

Aparent, sunt afectate şi exemplare Galaxy S9, însă numărul incidentelor semnalate este mai redus.

Destul de des întâlnite la produse smartphone din gama de buget, problemele legate funcţionarea necorespunzătoare a interfeţei touch au fost doar rareori raportate la dispozitivele Samsung, mulţumită controalelor stricte de calitate.

Cu puţin noroc, neplăcerile ar putea fi rezolvate cu o actualizare de firmware, dacă problema se dovedeşte a fi una software. Deocamdată, Samsung nu prezentat o poziţie oficială pe marginea celor semnalate, fapt ce întăreşte suspiciunea ca defectele să fie de natură hardware, impunând înlocuirea dispozitivelor afectate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult