The Light Phone ar putea fi cel mai simplu telefon mobil de până acum

The Light Phone ar putea fi cel mai simplu telefon mobil de până acum

În ultima perioadă a apărut o mişcare în domeniul IT care încearcă să readucă telefonul mobil la conceptul iniţial: un dispozitiv care să preia şi să iniţializeze apeluri de voce. Au existat mai multe astfel de proiecte pe Kickstarter pentru finanţarea producţiei unei linii de telefoane non-inteligente, însă The Light Phone este probabil cel mai minimalist de până acum. Acesta promite să fie cât un card de credit, să nu includă butoane şi nici funcţii avansate.

The Light Phone arată ca o bucată de plastic albă. Acesta poate fi pus în portofel şi poţi uita complet de existenţa lui odată ce nu îl mai ţii în mână. Ideea din spatele acestuia este să readucă comunicarea directă între oameni, fără reţele de socializare şi servicii de mesagerie text. Când foloseşti Light Phone fie vorbeşti direct cu cineva la telefon, fie vorbeşti faţă în faţă, fără alte opţiuni.

Acest proiect a fost pornit de către Joe Hollier şi Kiawei Tang, ambii veterani ai industriei de telefoane mobile. Aceştia doresc ca The Light Phone să devină un dispozitiv pe care să îl foloseşti cât mai puţin şi pe care te poţi baza oricând. Telefonul acceptă cartele SIM normale şi promite 20 de zile de stand-by la o singură încărcare. Designul este atât de minimalist, încât nu există nici măcar butoane fizice, ci doar o suprafaţă capacitivă care se aprinde cu ajutorul unor LED-uri. Singurele funcţii mai avansate ale Light Phone sunt apelarea rapidă folosind cele nouă butoane numerice şi LED-rile care pot suplini rolul de lanternă.

Pentru a primi un Light Phone susţinând proiectul de pe Kickstarter, va trebui depusă o sumă de minim 100 de dolari. Aceasta va garanta şi accesul la o cartelă SIM pre-paid cu 500 de minute de convorbiri (probabil valabile doar în Statele Unite). Încărcarea se va face printr- mufă USB normală, iar livrarea este aşteptată anul viitor, în luna mai. Momentan 800 de susţinători au pus 100.000 de dolari în spatele acestui proiect, jumătate din suma de 200.000 de dolari necesară. Din fericire, mai sunt 39 de zile până la încheierea strângerii de fonduri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult