Topul celor mai clonate branduri şi modele de smartphone-uri în 2017

22.01.2018
Topul celor mai clonate branduri şi modele de smartphone-uri în 2017

Producătorii de clone de smartphone-uri nu stau niciodată degeaba. Uneori lansează o copie de telefon chiar înainte ca modelul respectiv să fie anunţat. AnTuTu ne oferă câteva statistici interesante despre mărcile mari şi modelele de telefoane pe care producătorii de clone din China le-au vizat cel mai des în 2017.

 

Pe primul loc s-a situat Samsung; 36,23% dintre clonele apărute în 2017 au copiat modele populare de smartphone-uri din portofoliul companiei din Coreea de Sud. Pe locul doi s-a clasat Apple, cu 7,72%. Din top cinci companii vizate de producătorii de clone mai fac parte: Xiaomi (4,75%), Oppo (4,46%) şi Huawei (3,40%).

 

 

În China au apărut deja clone de Galaxy S9 şi Galaxy S9+, smartphone-uri pe care Samsung le va prezenta luna viitoare.

Topul smartphone-urilor cu cele mai multe clone apărute în 2017 include modelele: Galaxy S7 Edge (versiunea europeană), Galaxy S7 Edge (versiunea chineză), Galaxy S7 (versiunea europeană), Samsung W2016 şi iPhone 7 Plus.

 

 

Deşi sunt mult mai ieftine decât modelele originale, clonele sunt de obicei realizate din materiale de proastă calitate şi expun utilizatorii la riscuri mari care ţin de securitatea datelor personale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult