Un cunoscut producător de smartphone-uri cu Android a anunţat că nu va renunţa curând la jack-ul de 3,5 mm

04.01.2017
Un cunoscut producător de smartphone-uri cu Android a anunţat că nu va renunţa curând la jack-ul de 3,5 mm

Sony Mobile a anunţat că nu va renunţa la jack-ul audio de 3,5 mm pe următoarele sale modele de smartphone-uri. Declaraţia a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc în Japonia luna trecută.

După ce Apple a avut „curajul” să nu mai includă portul în seria iPhone 7, alţi producători au urmat exemplul companiei americane.

Audio este o parte importantă din smartphone-urile Sony, după cum am subliniat şi în review-ul recent făcut la Xperia XZ. De aceea, compania vrea să se asigure că funcţiile audio bogate de pe smartphone-urile sale high-end pot fi folosite cu cele mai bune căşti disponibile pe piaţă. Multe dintre aceste modele au fir şi mufă de 2,5 mm.  

Sony consideră că renunţarea la jack-ul audio nu va îmbunătăţi experienţa de utilizare a utilizatorilor, deoarece aceştia vor trebui să care la ei adaptoare suplimentare pentru căştile pe care le au deja. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult