Următorul telefon Samsung Galaxy ar putea avea ecran cu patru laturi curbate

Următorul telefon Samsung Galaxy ar putea avea ecran cu patru laturi curbate

Evoluţie firească a ecranelor dual-edge folosite cu seria Galaxy S8, ecranele OLED curbate pe toate cele patru laturi ar putea aduce o creştere suplimentară a spaţiului disponibil pentru afişare, acoperind integral partea din faţă a telefonului mobil.

Pregătit în paralel şi de LG pentru propria gamă smartphone, noul ecran nu este însă lipsit de probleme, surse apropiate celor două companii descriind anumite provocări de ordin tehnic ce trebuie depăşite pentru obţinerea unui produs viabil.

Fără nici o latură perfect plană, noul ecran OLED este mai dificil de fabricat, atât Samsung dar şi LG întâmpinând probleme în etapa de laminare (procesul prin care ecranului îi sunt aplicate straturi suplimentare de protecţie). Un alt aspect rămas de rezolvat este apariţia unor „zone moarte” la colţurile ecranului, unde interfaţa touch nu funcţionează.

Momentan, niciuna dintre companii nu confirmă oficial dezvoltarea unui ecran cu patru laturi curbate.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult