Următorul telefon Sony Xperia ar putea avea sistem 3D de recunoaştere facială

28.06.2017
Următorul telefon Sony Xperia ar putea avea sistem 3D de recunoaştere facială

Disponibilă de mult timp în sistemul de operare Android, funcţia de recunoaştere facială ar putea fi suportată cu hardware dedicat pe viitoarele modele Sony Xperia, oferind o alternativă mult mai sigură şi comodă la autentificarea pe bază de amprentă.

Dacă în implementarea clasică, sistemul „face unlock” preia o simplă imagine 2D a feţei utilizatorului şi o foloseşte ca factor de autentificare, alternativa gândită de Sony este un sistem autentic de „biometrică facială” capabil să obţină o reprezentare 3D a formei capului. Hardware-ul furnizat de o subsidiară Sony numită SotKinect, specializată în dezvoltarea de senzori de adâncime pentru modelarea 3D a obiectelor fizice, este folosit împreună cu software de recunoaştere facială dezvoltat de compania japoneză KeyLemon.

Mai robust şi flexibil decât sistemele 2D de autentificare facială, noul senzor pentru recunoaştere facială foloseşte lumină din spectrul near-infrared, interpretând până şi căldura generată de corp. Astfel, recunoaşterea facială poate funcţiona şi în întuneric total şi nu poate fi păcălită cu imagini sau machete 3D modelate după forma capului.

Potrivit ultimelor zvonuri, Sony va demonstra noul sistem 3D pentru recunoaştere facială cu ocazia expoziţiei MWC organizată chiar în aceste zile la Shanghai.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult