Vechile smartphone-uri Lumia ar putea primi Windows 10 în zilele următoare

14.03.2016
Vechile smartphone-uri Lumia ar putea primi Windows 10 în zilele următoare

Programat să fie lansat în luna decembrie a anului trecut, update-ul la Windows 10 Mobile pentru dispozitivele din generaţiile mai vechi încă nu a fost lansat. Diverse zvonuri sugerau că Microsoft a mutat lansarea până în luna februarie a lui 2016, însă ne aflăm deja la mijlocul lui martie şi în continuare singura metodă de a folosi Windows 10 pe un smartphone mai vechi este versiunea Technical Preview dedicată membrilor Insiders. Cea mai recentă informaţie despre data la care vom primi noua actualizăre software vine din partea Vodafone Italia şi sugerează că lansare este iminentă.

Deşi iniţial compania se pregătea de o lansare în săptămâna 7-13 martie, se pare că update-ul a fost reprogramat pentru săptămâna în curs. Vodafone Italia a confirmat faptul că se aşteaptă să lanseze actualizarea „în zilele următoare”. Telefoanele care sunt aşteptate pentru a primi update-ul sunt modelele Lumia 535, Lumia 635, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 şi Lumia 1520. Acestea nu sunt toate modelele compatibile cu noul Windows 10 Mobile, însă sunt versiunile care vor fi upgradate de către Vodafone Italia.

Modelele vândute la liber, sau comercializate prin intermediul altor operatori vor primi probabil o actualizare asemănătoare în viitorul foarte apropiat. Nu este clar dacă update-ul va fi doar o lansare oficială a versiunii 10586.164, disponibilă deja pentru Insiders, care pare a fi o variantă destul de stabilă, însă care încă întâmpină câteva probleme în anumite situaţii, sau dacă este vorba despre o variantă nouă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult