Vivo ar putea lansa primul smartphone cu senzor de amprentă în display

Vivo ar putea lansa primul smartphone cu senzor de amprentă în display

Când vorbim de inovaţie în mediul mobil, de obicei ne uităm către companii precum Apple şi Samsung, care sunt de obicei primele care adoptă tehnologii noi în dispozitivele lor. Acest lucru a fost valabil în ultimii zece ani, însă următoarea decadă ar putea fi dominată de companiile din China, care încep din ce în ce mai des să împingă limitele tehnologiei disponibile pentru smartphone-uri. În timp ce Samsung a încercat şi a eşuat să integreze un senzor de amprentă în display-ul lui Galaxy S8, se producătorul chinez Vivo demonstrează deja această tehnologie şi plănuieşte să o aducă pe piaţă înaintea tuturor.

Momentan avem de a face doar cu un clip video publicat pe Weibo în care un smartphone foarte similar în design cu Vivo X9 Plus pare să fie deblocat doar prin atingerea ecranului într-o zonă marcată cu simbolul unei amprente. Clipul ar putea fi falsificat cu uşurinţă, însă în general acest tip de leak-uri se dovedesc la scurt timp a fi adevărate.

Cele mai recente zvonuri despre integrarea acestei tehnologii în produsele companiilor mari de pe piaţă sugerează că nici Samsung Galaxy Note 8 nu va beneficia de această funcţie, întrucât inginerii Samsung sunt în continuare îngijoraţi de securitatea tehnologiei on-screen fingerprint sensor. Din direcţia Apple, zvonurile sunt contradictorii. O parte sugerează că această funcţie va fi cu siguranţă implementată în noul iPhone 8, în timp ce alte voci citează surse anonime spunând că nici inginerii Apple nu au reuşit încă să dea de cap acestor probleme.

În cazul în care Vivo va lansa modelul X9 Plus cu senzor de amprentă în display, acesta va deveni primul dispozitiv de pe piaţă cu această capabilitate. Se pare că Huawei lucrează la o tehnologie similară pentru noul P11, însă am putea vedea ceva similar mult mai devreme, pe un eventual Mate 10, care de obicei vine echipat cu hardware similar flagship-ului din gama P, cu aproape jumătate de an inainte. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult