VKworld S9 ar putea sosi înaintea originalului. Galaxy S9 chinezesc, la preţ de 300 dolari

22.12.2017
VKworld S9 ar putea sosi înaintea originalului. Galaxy S9 chinezesc, la preţ de 300 dolari

VKworld este unul dintre producătorii asiatici foarte activi în piaţa smartphone low-cost, cunoscut pentru oferta cuprinzătoare de imitaţii după modele smartphone celebre, unele mai reuşite decât altele, dar întodeauna cu preţ mai mic decât originalul.

Îmbunătăţind reţeta folosită cu Vkworld S8, alternativa Galaxy S8 cu acumulator de 5500 mAh, succesorul Vkworld S9 aduce un ecran border-less îmbunătăţit şi tehnologii de recunoaştere facială.

Cu design proiectat pe baza schiţelor Galaxy S9 „scăpate” pe internet de surse din rândul partenerilor Samsung, Vkworld S9 se laudă cu un raport ecran-carcasă de 92%, cel mai mare întâlnit până acum la un smartphone.

Exceptând rama lăsată la partea superioară pentru găzduirea camerei frontale şi casca audio, ecranul cu diagonală 5.99” domină toată partea din faţă a telefonului. Rămâne de văzut cum va influenţa lipsa ramei inferioare manevrarea telefonului, în condiţiile în care spaţiul folosit de obicei pentru rezemarea telefonului în palme va fi ocupat de taste virtuale.

Pentru obţinerea preţului de aproximativ 300 dolari, Vkworld a optat pentru folosirea unui panou LCD de tip plat, aspectul curbat fiind dat exclusiv de scutul Gorilla Glass aplicat prin lipire. Totuşi, ne putem aştepta la o calitate bună a imaginii şi performanţe competitive, date de folosirea vârfului de gamă MediaTek, chipsetul Helio X30 cu CPU deca-core (2x Cortex-A73 la 2.6GHz, 4x Cortex-A53 la 2.2GHz şi 4x ARM Cortex-A35 la 1.9GHz). Configuraţia este completată cu 6GB memorie RAM, 128GB memorie internă şi sistem dual camera la partea din spate.

Carcasa realizată pe şasiu metalic este acoperită cu sticlă şi găzduieşte un acumulator cu o capacitate mai mare de 5000 mAh. Momentan, fără dată de lansare precisă, Vkworld S9 este aşteptat în primăvara anului 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult