Xiaomi Mi 6 şi Mi 6 Plus ar putea fi printre primele smartphone-uri cu Snapdragon 835

27.03.2017
Xiaomi Mi 6 şi Mi 6 Plus ar putea fi printre primele smartphone-uri cu Snapdragon 835

Detaliile neoficiale despre următorul flagship al companiei chineze Xiaomi, Mi 6, încep să prindă formă. Deşi în urmă cu doar câteva săptămâni zvonurile afirmau că acesta va utiliza modelul vechi de chipset Qualcomm, Snapdragon 821, listele de specificaţii scăpate de curând pe internet sugerează că este vorba de fapt despre noul Snapdragon 835, noul model de top al companiei americane.

Conform noilor informaţii, Xiaomi va livra modelul Mi 6 în două variante: una standard cu display de 5,15” şi una cu display mai mare, de 5,7”, care va purta branding-ul „Plus”. Cele două smartphone-uri vor fi foarte similare în design şi capabilităţi, însă vor exista şi câteva diferenţe care să justifice diferenţa de preţ dintre ele.

Mi 6 va fi livrat cu display Full HD de 5,15”, chipset-ul Snapdragon 835 tactat la 2,45 GHz, în configuraţii cu 4 sau 6 GB memorie RAM şi cu opţiuni de stocare internă de 32, 64 şi 128 GB pe suport UFS 2.0. Camera foto principală va fi echipată cu senzorul Sony IMX400 de 19 megapixeli, în timp ce camera frontală va beneficia de un senzor „ultrapixel” de 8 megapixeli. Acumulatorul pentru acest model va oferi capacitate de 3.200 mAh, similar cu P10 de la Huawei.

Cei care îşi doresc un smartphone mai mare vor putea opta pentru Mi 6 Plus, care vine cu hardware similar, însă uşor schimbat. Display-ul va beneficia de o diagonală de 5,7” (tot cu rezoluţie Full HD), chipset-ul Snapdragon 835 pare să ruleze la aceeaşi frecvenţă de 2,45 GHz, însă vor exista doar configuraţii cu 6 GB memorie RAM, atât în versiunea cu 64 GB, cât şi în cea cu 128 GB. Singura altă diferenţă notabilă pare să fie camera foto principală, care beneficiază de un doi senzori Sony IMX362 într-un sistem dual-camera. De asemenea, acumulatorul va fi sensibil mai mare, cu o capacitate de 4.500 mAh.

Nu este clar când vor fi lansate sau la ce preţ vor intra în oferta magazinelor din China, însă cu siguranţă modelele Mi 6 de la Xiaomi vor fi semnificativ mai ieftine decât cele ale companiilor concurente. Probabil că vom afla mai multe despre noi smartphone-uri cu Snapdragon 835 în mod oficial după lansarea Samsung Galaxy S8, care va fi primul dispozitiv echipat cu acest chipset.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult