Xiaomi Mi 6X va fi prezentat foarte curând. Ar putea fi baza hardware pentru Mi A2 cu Android One

13.04.2018
Xiaomi Mi 6X va fi prezentat foarte curând. Ar putea fi baza hardware pentru Mi A2 cu Android One

Xiaomi Mi A1 a fost unul dintre cele mai interesante modele mid-range de anul trecut fiind livrat cu hardware de calitate şi Android Pur. Acest model era bazat pe telefonul Mi 5X din China, iar lansarea lui Mi 6X este acum aşteptată cu mare interes în special de către fanii brandului din vest, întrucât acesta ar putea fi baza pentru un eventual Xiaomi Mi A2. Din fericire, nu mai este mult până când vom vedea noul telefon, întrucât compania a anunţat deja un eveniment de prezentare.

Lansarea lui Xiaomi Mi 6X va avea loc pe 25 aprilie în China, ceea ce sugerează că acesta va fi disponibil în magazine abia din luna mai. Având în vedere lansările de anul trecut, probabil că un Xiaomi Mi A2 ar putea fi anunţat la scurt timp după acest eveniment, cu hardware similar şi fără interfaţa MIUI proprietară a companiei, ci cu Android „pur”, în cadrul programului Android One. Asta evident, dacă Xiaomi şi Google vor continua parteneriatul pentru astfel de dispozitive.

Deja ştim cum arată la exterior Xiaomi Mi 6X, întrucât acesta a ajuns încă de luna trecută în laboratoarele comisiei de aprobare TENAA din China. Acesta este echipat cu un display înalt pe format 18:9, fără „breton”, cu un sistem de camere similar cu cel de pe iPhone X, cu o construcţie metalică pe partea din spate şi cu un senzor de amprentă.

La interior, telefonul va integra un chipset Snapdragon 626, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare, camere de 20 megapixeli pe ambele părţi (cu senzorul secundar de pe spate de 8 megapixeli) şi un display cu diagonală de 5,99” cu rezoluţie Full HD+.

Probabil că preţul va fi cel mai interesant aspect al acestui dispozitiv, anul trecut Mi 5X pornind de la un preţ de aproximativ 200 de euro.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult