YotaPhone 2 va debuta luna viitoare (UPDATE)

YotaPhone 2 va debuta luna viitoare (UPDATE)

UPDATE: YotaPhone 2, telefonul cu două ecrane promis de compania rusească Yota Devices încă de acum câteva luni, a primit dată de lansare şi preţ oficial.

Prezentat în cadrul unui eveniment organizat la Moscova, noul smartphone va putea fi găsit începând cu a doua jumătate a lunii decembrie în ofertele magazinelor a 20 ţări europene la un preţ recomandat de 495 euro +  taxe.

După Europa, YotaPhone 2 va ajunge la începutul anului viitor şi în magazinele din Asia, Canada şi America Latină, producătorul mizând pe designul său neobişnuit pentru atragerea de cumpărători.

Între timp, cumpărătorii din Marea Britanie pot testa şi eventual achiziţiona noul YotaPhone 2 vizitând noul magazin retail deschis de Yota Devices la Londra. 


Compania rusească Yota Devices a luat pe toată lumea prin surprindere cu anunţul de la CES 2013 al primul YotaPhone. Aceasta promite să aducă în curând un nou dispozitiv din această serie, cu un design şi mai rafinat şi probabil specificaţii tehnice aduse la zi. YotaPhone 2 va fi lansat luna viitoare în Londra, unde sunt aşteptate detalii complete despre acesta.

La fel ca şi modelul din 2013, YotaPhone 2 va veni cu două ecrane. Cel prinicipal va folosi un panou LCD tradiţional, asemănător cu ceea ce găsim pe majoritatea dispozitivelor inteligente de pe piaţă, iar unul va fi construit folosind tehnologia e-ink. Acesta poate fi folosit atât pentru a primi notificări din aplicaţiile instalate, cât şi pentru afişarea permanentă a unor informaţii precum liste de cumpărături, bilete de avion şi orice altceva este afişat pe display-ul principal. Avantajul ecranului de pe spate este consumul foarte mic de energie, acesta consumând bateria doar atunci când informaţia afişată pe ecran se schimbă. De asemenea, informaţiile de pe ecranul secundar rămân acolo chiar şi după consumarea completă a bateriei.

Imaginile cu dispozitivul descriu un smartphone nu foarte mare, cu software Android 4.x fără prea multe elemente grafice modificate. Lista completă de specificaţii va fi dezvălită pe 3 Decembrie, alături de detalii despre preţ, cât şi disponibilitatea lui la nivel mondial. Informaţiile despre YotaPhone 2 lansate la începutul anului 2014 sugerează un display Full HD de 5″ pe partea din faţă, unul qHD (960x 540) de 4,7 pe spate, procesor Snapdragon 800, 2 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi camere de 8, respectiv 2 megapixeli. Având în vedere cât timp a trecut de la anunţul iniţial, este posibil ca acestea să nu mai fie de actualitate.

Având în vedere faptul că prima generaţie YotaPhone a fost disponibilă doar în anumite ţări, ar fi interesant să vedem dacă pentru noul smartphone, compania rusească va încerca să îşi lărgească orizonturile. Se zvoneşte că preţul noului smartphone Yota va fi poziţionat în jurul a 700 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult