YotaPhone 3 va fi realizat în parteneriat cu ZTE

YotaPhone 3 va fi realizat în parteneriat cu ZTE

În ciuda faptului că smartphone-urile YotaPhone au adus pe piaţă un concept interesant, oferind un display secundar e-ink foarte util pentru a eficientiza consumul de baterie, acestea nu s-au bucurat de un succes prea mare în piaţă. Preţul mare la raft şi numărul limitat de unităţi au fost principalele motive pentru care YotaPhone nu şi-a atins adevăratul potenţial, însă acestea se vor schimba odată cu cel de-al treilea model. Compania din Rusia a dezvăluit că va aduce pe piaţă un nou smartphone, pe care îl va construi în parteneriat cu producătorul chinez ZTE.

ZTE are la dispoziţie fabrici care pot produce mai multe unităţi de smartphone-uri mult mai repede, iar costurile de producţie scad odată cu creşterea volumului. Astfel, cel de-al treilea YotaPhone ar trebui să poată fi produs în cantităţi mult mai mari şi probabil că va veni mai repede pe un număr mai mare de pieţe, la un preţ competitiv faţă de smartphone-uri cu specificaţii asemănătoare. Parteneriatul sugerează că ZTE va avea un rol important în realizarea noului YotaPhone, fiind implicat atât în dezvoltarea hardware-ului, cât şi a software-ului.

Cel de-al treilea YotaPhone va fi lansat în primul trimestru al anului viitor, cu o producţie iniţială de 100.000 de unităţi. Momentan nu sunt cunoscute detalii concrete despre noul dispozitiv, însă este destul de clar că va include display-uri pe ambele părţi. Având în vedere că deja se vorbeşte despre o fereastră de lansare şi despre numărul de unităţi disponibile în prima zi, este foarte posibil să aflăm detalii concrete despre YotaPhone 3 foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult