Galaxy S8 „Lite” depistat în baza de date TENAA

Galaxy S8 „Lite” depistat în baza de date TENAA

Samsung se concentrează acum pe promovarea noului său flagship pe piaţa de mobile, modelul Galaxy 9, însă în China, compania pare să pregătească o versiune mai „modestă” pentru Galaxy S8, ca model intermediar între dispozitivele mid-range şi cele de top. Noul dispozitiv a fost listat în baza de date a comisiei chineze TENAA, oricine putând vedea telefonul din toate unghiurile, cât şi lista de componentele interne.

La exterior, noul model Samsung Galaxy S8 „Lite” nu arată foarte diferit. Acesta beneficiază de aceleaşi dimensiuni şi aceeaşi poziţionare a butoanelor pe laterale (inclusiv un buton Bixby pe partea stângă), în timp ce pe spate avem senzorul de amprentă în dreapta camerei, însă nu şi un senzor de puls, asemeni modelului de anul trecut. Ecranul de 5,8” este tot curbat la margini, însă beneficiază de o rezoluţie scăzută, 2.220 x 1.080 pixeli, asemeni Galaxy A8, lansat la sfârşitul anului trecut.

La nivel hardware, telefonul pare din nou să fie similar cu Galaxy A8. Avem de a face cu un procesor octa-core la 1,9 Ghz, cu 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi o cameră foto principală de 16 megapixeli. Nu este clar dacă această cameră beneficiază sau nu de stabilizare optică. Nu în ultimul rând, acumulatorul de 3.000 mAh este probabil acelaşi pe care l-am întâlnit şi pe flagship-ul de anul trecut.

Acesta nu este singurul dispozitiv mai „ciudat” pe care Samsung l-a trimis pentru aprobare în China, luna trecută fiind depistat pe site-ul TENAA o variantă de Galaxy S9 cu design diferit, dar cu hardware identic faţă de modelul lansat în luna martie. Cel mai probabil, aceste dispozitive, atunci când vor fi lansate oficial, nu vor fi disponibile în afara Chinei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult