LG recunoaşte că Smart TV-urile sale spionează utilizatorii

LG recunoaşte că Smart TV-urile sale spionează utilizatorii

Mai mulţi utilizatori au remarcat că televizoarele LG Smart TV reţin date privind obiceiurile de vizionare şi chiar numele fişierelor media stocate pe dispozitive USB, ce sunt trimise apoi fără acordul lor unor servere deţinute de producătorul Coreean.

LG recunoaşte că Smart TV-urile sale spionează utilizatorii

Activitatea de monitorizare observată chiar şi după ce serviciul de colectare a datelor este oprit din meniul televizorului nu pare să ţină cont de protejarea intimităţii utilizatorului, informaţiile colectate fiind încărcate pe serverele LG folosind conexiuni necriptate ce pot fi interceptate cu uşurinţă de oricine are acces la reţeaua wireless.

Anunţând propria investigaţie, reprezentanţii LG au emis o serie de declaraţii prin care admit colectarea de informaţii cum ar fi numele canalului vizionat, platforma TV şi sursa transmisiunii, precizând însă că datele nu au caracter personal şi servesc doar pentru îmbunătăţirea experienţei Smart TV.  Spre exemplu, cu aceste date este posibilă ajustarea recomandărilor pentru lista de conţinut şi aplicaţii Smart TV, iar reclamele afişate sunt alese în funcţie preferinţele fiecărui utilizator. Cât despre catalogarea fişierelor găsite în reţeaua locală şi dispozitive de stocare ataşate la portul USB, LG precizează că acest comportament a fost implementat pentru o funcţie viitoare şi nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

Pentru a elimina orice suspiciuni, LG a anunţat că pregăteşte noi versiuni firmware ce dezactivează activitatea de colectare şi transmitere a informaţiilor atunci când funcţia asociată este dezactivată din meniul televizorului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult