Prima reclamă TV era difuzată acum 75 de ani. O puteţi vedea aici [VIDEO]

În primii ani ai televiziunii, reclamele erau interzise în noul mediu de comunicare. Însă, pe 1 iulie 1941, un meci de baseball între Brooklyn Dodgers şi Philadelphia Phillies era întrerupt pentru a fi difuzată prima reclamă de televiziune din istorie.
 
Compania care s-a promovat pentru prima dată pe micul ecran a fost Bulova Watch Co. Reclama, de aproximativ 10 secunde, era foarte simplă, mai ales după standardele de mai târziu. Pe ecran a apărut un ceas timp de câteva secunde, iar o voce a spus, pe fundal, cât era ora. În clipul ataşat puteţi vedea o versiune a primei reclame TV în care a fost, însă, schimbat mesajul transmis de voice over cu textul: „America runs on Bulova time”. 
 
 
Se estimează că spotul iniţial a fost văzut de câteva mii de persoane. 
 
 
Prima reclamă pe TV a apărut după ce Federal Communications Commission (FCC) le-a permis, mai devreme în acel an, unor televiziuni să ruleze publicitate. Staţia WNBT din New York a fost prima care a profitat de decizia FCC. 
 
Potrivit AdAge, Bulova a plătit 9 dolari pentru a difuza reclama. Compensând cu inflaţia, este vorba de echivalentul a 150 de dolari în banii de astăzi.
 
Acum, în timpul unui meci important de baseball din SUA, o companie poate ajunge să plătească şi 350.000 de dolari pentru un spot de 30 de secunde. 
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat