ICEE.fest 2017. Andreas Gysler, de la Zulu5, ne explică cum sunt prinşi „băieţii răi” din industria publicităţii pe internet, care pun reclame pe site-uri cu ştiri false sau extremiste

22.06.2017

Vodafone a anunţat recent că reclamele sale nu vor mai apărea pe site-uri care publică ştiri false sau pe cele care promovează discursuri care instigă la ură. Compania investeşte în fiecare an aproximativ 400 de milioane de dolari în reclame digitale.

 

Multă lume s-a întrebat cum ştie Vodafone pe ce site-uri ajung reclamele sale? Ei bine, există firme care oferă servicii de urmărire a reclamelor pe internet. Acestea folosesc tehnologii de căutare similare cu cele utilizate de Google, dar gândite special pentru reclame. Andreas Gysler, director la firma elveţiană Zulu5, ne-a explicat, într-un interviu arcordat în cadrul ICEE.fest 2017, cum sunt găsiţi „băieţii răi” din industria publicităţii online.

Pentru a întocmi o listă cu site-uri sigure pe care să fie afişate reclamele sale, Vodafone lucrează cu Google, Facebook şi mai multe agenţii de publicitate. Acestea din urmă reprezintă principalii clienţi ai companiei Zulu5, potrivit lui Gysler.

 

Puteţi vedea, în clipul ataşat, interviul complet pe care l-a acordat Andreas Gysler pentru Go4it.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult