Gmail 2.0 pentru iOS, un pas major în direcţia cea bună

05.12.2012
Gmail 2.0 pentru iOS, un pas major în direcţia cea bună

Aşa cum YouTube este o destinaţie preferată de mulţi amatori de partajare video, serviciul Gmail este o alegere gratuită cunoscută. Google ştie foarte bine acest lucru şi, odată cu actualizarea clientului YouTube pentru iOS, a venit şi cu o importantă actualizare a clientului Gmail pe aceeaşi platformă.

Gmail pentru iOS a fost lansat acum treisprezece luni şi, după un debut dezastruos care a necesitat chiar retragerea produsului din App Store, nu a evoluat prea convingător în tot acest răstimp. Google si-a remediat însă greşeala şi, deşi noul Gmail 2.0 pentru iOS nu este perfect, acesta este un pas major în direcţia cea bună.

Aplicaţia oferă o interfaţă nouă, aceasta fiind completată de animaţii noi, derulare infinită, afişarea avatarurilor utilizatorilor, paginare mult mai bună a conversaţiilor, autocompletarea dreselor şi o afişare superioară a fonturilor. O facilitate comună altor clienţi, navigaţia din mesaj în mesaj, este însă absenta, utilizatorii fiind obligaţi să iasă din cadrul unei conversaţii în Inbox pentru a putea accesa un mesaj nou.

Utilizatorii vor aprecia apariţia suportului pentru conturi multiple, o facilitate cerută din prima zi, însă aceasta nu este completată şi de un Inbox unificat. Pe lângă această opţiune nou, Gmail 2.0 se integrează cu Google Calendar şi Google+, permiţând interacţiunea cu invitaţiile sau notificaţiile acestora direct din Inbox.

Google a achiziţionat în vară producătorul cunoscutului client de email Sparrow, iar acest lucru se reflectă direct în calitatea şi aspectul noii aplicaţii. Tot ce-şi mai pot dori acum utilizatorii iOS este doar un client Google Maps…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News