Nokia pregăteşte smartphone-uri dual SIM şi cu o cameră foto nouă

29.05.2013
Nokia pregăteşte smartphone-uri dual SIM şi cu o cameră foto nouă

Telefoanele dual SIM semnate Nokia sunt populare prin multe colţuri ale lumii. Din păcate, niciunul din ele nu rulează Windows Phone. Cum Apple nu va lansa prea curând un astfel de telefon, iar sistemul de operare Android devine din ce în ce mai popular printre cei care doresc un telefon cu două SIM-uri, Nokia şi Microsoft trebuie să facă ceva. Din păcate, dezvoltatorul Windows Phone nu se grăbeşte să ofere suportul necesar. Nokia s-ar putea să pună presiuni în această privinţă, deşi vânzările Lumia nu sunt la nivelul la care ar trebui. Unul dintre reprezentaţii Nokia a menţionat piaţa din India ca fiind foarte importantă şi foarte interesată de modele dual SIM.

Dual SIM de la Nokia, dar momentan doar din gama Asha

O altă surpriză pe care Nokia o pregăteşte este camera foto cu 16 lentile. Pentru cei care nu-şi amintesc, anul trecut a fost lansată camera foto Lytro. Aceasta avea un senzor special cu micro-lentile amplasate în faţa lui. Imaginile realizate puteau să fie refocalizate în mai multe puncte după ce erau salvate în memorie. Nokia va lucra împreună cu Pelican Imaging pentru a oferi o tehnologie similară în telefoane mobile. Camera foto dezvoltată de Pelican Imaging are 16 lentile şi combină mai multe imagini pentru a forma o fotografie finală ce poate fi focalizată în mai multe puncte. Pentru că fiecare lentilă are un senzor separat şi înregistrează un anumit set de culori, imaginea rezultată va avea mai puţin zgomot, chiar şi în lumină foarte slabă.

Dimensiuni comparative între camera normală şi cea Pelican

Un alt mare avantaj al camerei Pelican este dimensiunea fizică. Ea este integrată într-un cip cu mult mai subţire decât un modul foto standard. Tehnologia dezvoltată de Pelican necesită o putere de procesare sporită, pe care smartphone-urile actuale o deţin. Un smartphone Nokia cu o cameră semnată Pelican Imaging ar putea intra pe piaţă în 2014. Până atunci aşteptăm să vedem ce performanţe oferă viitorul model Nokia cu nume de cod EOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News