Google Play a depăşit App Store în topul aplicaţiilor descărcate, dar iOS tot generează mai multe venituri

02.08.2013
Google Play a depăşit App Store în topul aplicaţiilor descărcate, dar iOS tot generează mai multe venituri

Rivalitatea dintre magazinele de aplicaţii App Store şi Google Play este deja tradiţională, partizanii celor două sisteme de operare folosind diversele avantaje ale fiecăruia dintre acestea pentru a susţine avantajul ecosistemului software. Conform datelor publicate de App Annie, o companie de analiză, marketing şi distribuţie a produselor software pentru platformele mobile, utilizatorii Apple au pierdut unul dintre argumente: volumul.

Conform datelor culese de-a lungul ultimelor trei luni, descărcările din Play Store le-au depăşit pentru prima oară pe cele făcute din App Store. În ciuda volumului mai mare de vânzări, se pare că utilizatorii de telefoane şi tablele Android nu sunt tot atât de tentaţi să descarce aplicaţii, fie ele gratuite sau nu, magazinul App Store conducând în acest top în ciuda numărului mult mai mic de terminale iPhone vândute.

Zdrobitoarea cotă de piaţă a telefoanelor Android şi creşterea numărului de tabletele motorizate de platforma Google şi-a spus însă cuvântul, Google Play depăşind, în sfârşit, volumul de descărcări trimestrial atins de App Store.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre veniturile obţinute de dezvoltatorii software. În acelaşi interval de timp, App Store a le-a adus acestora venituri de 2,3 ori mai mari decât cele generate de aplicaţiile vândute în Google Play. Cele mai profitabile tipuri de aplicaţii sunt jocurile, acestea reprezentând doar 40% din numărul total de descărcări, dar aducând 75% din veniturile obţinute din App Store şi 80% din cele obţinute din Google Play.

Cei mai mari consumatori de aplicaţii iOS sunt americanii, chinezii şi japonezii, topul vânzărilor fiind ocupat de americani, japonezi şi englezi. În cazul Google Play, cele mai multe descărcări au provenit din Statele Unite, Coreea de Sud şi India, cei mai dispuşi să ducă mâna la buzunar fiind japonezii, sud-coreenii şi americanii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News