Samsung admite că anumite telefoane Galaxy S 4 au probleme cu bateria

Samsung admite că anumite telefoane Galaxy S 4 au probleme cu bateria

Update pentru România: Samsung a anunţat că şi România este inclusă în lista ţărilor pe teritoriul cărora se oferă înlocuirea gratuită la cerere a bateriilor cu probleme. Compania a afirmat că doar 0,04% din utilizatorii autohtoni de Galaxy S 4 au fost afectaţi până în acest moment.


Aproape toţi producătorii de laptopuri sau telefoane au avut la un moment dat probleme cu bateriile din produsele comercializate, iar cea mai recentă victimă a controlul necorespunzător al subansamblelor contractate este Samsung, care-şi vede afectat chiar modelul de vârf Galaxy S 4.

Uneori producătorii au fost blamaţi pe nedrept pentru incidente ocazionale apărute în presă, însă problema bateriilor din telefonul Galaxy S 4 este una reală, care a fost recunoscută în mod oficial. Conform unor date apărut acum o săptămână, anumiţi operatori de telefonie s-au trezit puşi în faţa unor rate foarte mari de returnare a telefoanelor Galaxy S 4 vândute, acestea ajungând chiar şi la 30 de procente, mulţi utilizatori reclamând probleme cu bateria.

Se pare că Samsung a contractat cantităţi necunoscute de baterii defecte, acestea fie pierzând o bună parte din capacitate într-un interval scurt de timp, fie umflându-se pur şi simplu. Compania a admis că există o problemă, deşi afirmă că aceasta a afectat doar un număr redus de utilizatori şi a fost întâlnita doar pe anumite pieţe. Drept urmare, utilizatorii care întâmpină aceste simptome se vor pot adresa celui mai apropiat centru de service Samsung pentru o înlocuire gratuită.

Samsung a afirmat că cele mai multe probleme au fost întâlnite în Germania şi Coreea de Sud, fiind afectate şi o serie de telefoane Galaxy S III produse recent care au manifestat aceleaşi simptome. Compania nu a dezvăluit încă lista ţărilor în care va oferi această înlocuire la cerere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News