Samsung brevetează ochelarii-sport conectaţi la smartphone

Samsung brevetează ochelarii-sport conectaţi la smartphone

Samsung ar putea oferi o alternativă mai ieftină pentru ochelarii Google Glass. În loc de componente electronice cât pentru un smartphone întreg, gadgetul de forma unor ochelari-sport ar urma să-şi bazeze funcţionalitatea pe telefonul din buzunar, la care este conectat printr-un cablu special.

Samsung brevetează ochelarii-sport conectaţi la smartphone

Aplicaţia pentru brevet validată de biroul sud-coreean de patente în luna octombrie 2013 descrie o pereche de ochelari prevăzuţi cu lentile translucente sau transparente, butoane laterale şi un panou frontal pe care este fixată camera foto. Afişarea de informaţii şi controlul diverselor funcţii sunt posibile prin asocierea cu un smartphone, la care accesoriul este conectat folosind un cablu special ce porneşte de pe ambele braţe ale ochelarilor. Gadgetul mai include un set de căşti şi microfon încorporat, permiţând desfăşurarea apelurilor telefonice şi ascultarea de muzică.

Din păcate momentan nu sunt disponibile informaţii privind existenţa unui prototip pentru dispozitivul descris în noul brevet Samsung, însă ţinând cont de stadiul avansat în care se află dezvoltarea ochelarilor Google Glass şi zvonurile privind existenţa unui produs similar dezvoltat de Microsoft, probabilitatea ca Samsung aibă deja cel puţin o variantă  de ochelarii inteligenţi în fază de testare este mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult