Apple se grăbeşte să repare iOS, versiunea 7.1 Beta 1 este deja oferită dezvoltatorilor software

19.11.2013
Apple se grăbeşte să repare iOS, versiunea 7.1 Beta 1 este deja oferită dezvoltatorilor software

Cea de-a şaptea versiune a sistemului de operare iOS a adus multe noutăţi, cum ar fi o interfaţă nouă, Control Center şi o arhitectură pe 64 de biţi, însă a venit la pachet şi cu probleme de performanţă şi stabilitate. Spre deosebire de ultimii doi ani, în care ritmul de actualizare a fost lent, iOS 7 a primit deja patru actualizări minore şi se pregăteşte de primul salt major.

Chiar şi pe o platformă hardware puternică precum cea oferită de tableta iPad Air, iOS 7 încă are probleme cu alocarea memoriei sau cu performanţele anumitor module precum tastatura software, noua versiune fiind, aşa cum am declarat-o atunci când am prezentat-o, încă un şantier la care mai este mult de lucru.

După patru actualizări minore care au reparat breşe de securitate şi deficienţe software, Apple se îndreaptă către versiunea 7.1. Compania a publicat ieri seară prima versiune Beta a acestei actualizări majore. Lista de schimbări este destul de scurtă în acest moment, Apple rezolvând anumite probleme cu conectarea aplicaţiilor pe 32 de biţi la serverul Bluetooth atunci când acestea erau rulate pe platformele hardware pe 64 de biţi, probleme cu tratarea  anumitor conexiuni Web şi a compresie conţinutului servit cu GZIP, o problemă de paginare a textului în aplicaţii, ajustarea unor deviaţii a ceasului software intern şi o problemă cu conectivitatea peer-to-peer.

Pe lângă aceste schimbări, Apple a adus şi o serie de modificări de interfaţă. Astfel, Notification Center va oferi un mod mai bun şi mai clar pentru curăţarea notificărilor, opţiunea Increase Contrast va oferi controlul asupra transparenţelor şi culorilor în cazul în care excesul de alb vă orbeşte, tastatura va putea avea mereu şi o culoare întunecată iar opţiunea pentru comutarea la textul bold nu va mai cere repornirea interfeţei. În plus, animaţiile mutltouch în cazul tabletei iPad au fost ajustate uşor pentru a fi mai fluide.

Pe lângă ajustările de interfaţă, iOS 7.1 va permite controlul sincronizării capturilor foto în rafală prin Photo Stream şi va oferi un mod HDR care va salva suplimentar fie cea mai bună expunere, fie toate cele trei expuneri folosite. La fel ca orice versiune Beta a sistemului de operare Apple, iOS 7.1 Beta 1 este oferit doar dezvoltatorilor software înregistraţi.

Versiunile 5 si 6 ale sistemului de operare iOS au cunoscut o dezvoltare lentă, unicele actualizări majore  apărând după 6, respectiv 4 luni. În cazul iOS 7, Apple este nevoită să revină la ritmul susţinut de dezvoltare de la iOS 4, atunci când compania a lansat prima actualizare majoră după doar două luni şi când a oferit încă două actualizări majore ulterioare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News