Samsung a anunţat o tabletă cu ecran de 7″ şi preţ ceva mai mic: Galaxy Tab 3 Lite 7.0 (update)

16.01.2014
Samsung a anunţat o tabletă cu ecran de 7

Update: Nu au trecut decât 24 de ore de la descoperirea detaliilor unei viitoare tablete cu preţ redus de la Samsung, iar aceasta a fost deja anunţată oficial. Pe lângă detaliile publicate ieri, lista specificaţiilor mai cuprinde o cameră foto cu senzor de 2 MP (neînsoţită de un partener frontal), Bluetooth 4.0 şi GPS. Preţul şi disponibilitatea rămân încă neconfirmate.


Samsung a lansat în cadrul CES 2014 noua gamă de tablete PRO, printre acestea numărându-se şi două modele costisitoare cu ecrane de 12,2”, însă compania nu a uitat de importanţa segmentului inferior de piaţă. Conform paginii oficiale Samsung din Polonia, compania va lansa în curând o tabletă nouă cu preţ scăzut care va fi comercializată sub numele Galaxy Tab 3 Lite.

O variantă puţin mai ieftină a actualului model Galaxy Tab 3 7.0, care a fost lansată acum aproape un an, viitoarea tabletă de la Samsung nu se va depărta prea mult de acest model.  Lansarea acestui model pare a fi iminentă, un lanţ comercial polonez deja afişând preţuri de aproximativ 165 de dolari în cazul versiunii Wi-Fi sau 263 pentru versiunea 3G.

Galaxy Tab 3 Lite oferă un ecran cu o diagonală de 7” şi o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli. Platforma hardware este tot un procesor de la Marvell, acesta oferind două nuclee ARM Cortex-A9 care funcţionează la frecvenţa de 1,2 GHz şi un nucleu grafic Vivante GC1000, la care se adaugă 1 GB de memorie RAM,  8 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 3600 mAh.

Pe lângă bateria cu o capacitate ceva mai mică, Galaxy Tab 3 Lite se deosebeşte de modelul Galaxy Tab 3 7.0 şi prin dimensiuni şi greutatea ceva mai mari: 193 x 117 x 9.7 mm, respectiv 310 grame. Nu există încă o dată oficială de lansare a acestui produs, dar acesta este aşteptat în viitorul apropiat, cel mai probabil în cadrul MWC 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News