Dell Latitude 13 Education Series: un laptop de 13,3″ cu carcasă rezistentă şi un preţ ceva mai mic

07.03.2014
Dell Latitude 13 Education Series: un laptop de 13,3

Plecând de la elementele clasice de design ale faimoasei game de laptopuri business Latitude, Dell a conceput un model care este dedicat sectorului educaţional şi ia în calcul riscurilor implicate de utilizarea în acest mediu. Nou anunţatul Latitude 13 Education Series  completează astfel linia Latitude cu o carcasă rezistentă la abuzuri şi tastatură rezistentă la apă, devenind astfel un model interesant şi pentru adulţii care vor un laptop heavy-duty ceva mai ieftin.

Destinat copiilor, Latitude 13 Education Series oferă o serie de avantaje constructive care-i pot asigura şanse mai mari de supravieţuire în mâinile neatente ale acestora. Astfel, carcasa are o construcţie solidă care respectă standardele militare MIL-STD (fără a fi detaliat însă nivelul certificării), balamaua ecranului are o deschidere de 180 de grade, pentru a preveni astfel ruperea ei accidentală, marginile carcasei sunt acoperită cu cauciuc pentru a preveni impacturile violente, iar tastatura are un design spillproof şi este rezistentă la lichidele vărsate accidental în ea.

Deoarece Latitude 13 Education Series este un laptop Windows cu o configuraţie standard, chiar dacă mai modestă, acesta este însă interesant şi pentru cei care-şi doresc un laptop ceva mai rezistent şi nu dispun de banii necesari pentru un model heavy-duty precum Panasonic Toughbook.

Configuraţiile hardware care vor fi livrate de Dell vor oferi procesoare Intel Core i5-4200U, Core i3-4005U sau Celeron-2957U, între 2 şi 8 GB de memorie RAM, stocare internă HDD, SSD sau hibridă, două porturi USB, ieşire video HDMI, Ethernet şi Mini DisplayPort, dar nu oferă şi unitate optică. Sistemele sunt oferite cu baterii cu 4 sau 6 celule.

Ecranul are o diagonală de 13,3” şi o rezoluţie de 1366×768 pixeli, opţional fiind oferit şi o suprafaţă tactilă capacitivă care este protejată de un strat protector Gorilla Glass. Modelele cu ecran standard vor avea greutăţi între 1,67 şi 1,76 kilograme, în timp ce modele cu ecran tactil vor cântări între 1,86 şi 1,95 kilograme.

Utilizatorii pot alege şi sistemul de operare, portabilul Dell putând fi comandat cu Windows 7 sau Windows 8. Laptopul Latitude 13 Education Series va fi disponibil de la jumătatea lunii aprilie, acesta urmând să aibă preţuri între 539 şi 769 de dolari, în funcţie de dotările alese. Disponibiltiatea la nivel local este momentan necunoscută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News