Tableta iPad Air 2 cu procesor triple-core la 1.5GHz obţine punctaje record în benchmark-uri

22.10.2014
Tableta iPad Air 2 cu procesor triple-core la 1.5GHz obţine punctaje record în benchmark-uri

Anunţată în urmă cu puţin timp, noua tabletă iPad Air 2 aproape că dublează performanţele modelului anterior şi lansă mult în urmă până şi top-ul de gamă smartphone iPhone 6 Plus.

Bazată pe o configuraţie cu 2GB memorie RAM şi chipsetul Apple A8X, noul model iPad promite să facă uitate problemele de stabilitate în aplicaţii şi limitările impuse de cantitatea insuficientă de memorie RAM.

Apple iPad Air 2

Potrivit unor dezvăluiri încă neconfirmate oficial, Apple a ales o configuraţie atipică, cu procesor triple-core la 1.5GHz care avantajează aplicaţiile cu suport pentru multiprocesare, sporul de performanţă faţă de cip-ul dual-core la 1.4GHz folosit de iPhone 6 depăşind cu mult aşteptările.

Testată cu benchmark-ul pentru iOS CPU Mark, tableta iPad Air 2 (varianta cu LTE în cazul de faţă) se distanţează clar de atât de modelul anterior, cât şi noua serie de telefoane iPhone6.

Scorul obţinut în testul iOS Memory Mark nu mai este la fel de impresionant, memoria RAM obţinând viteze de transfer mai mici chiar şi decât modelul iPad Air lansat anul trecut. Practic, dublarea capacităţii la 2GB memorie RAM aduce performanţe mult peste nivelul tabletei de anul trecut, mai ales la folosirea mai multor aplicaţii în paralel.

În afara configuraţiei cu chipset A8X îmbunătăţit şi 2GB memorie RAM, iPad Air 2 are drept atuuri o carcasă mai suplă şi senzorul de amprente Touch ID, conectivitate WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1 şi o cameră foto de 8MP revizuită. Cât despre preţuri, aflăm că modelul iPad Air 2 cu WiFi şi 16GB memorie internă va putea fi găsit în magazinele din Statele Unite la preţ de 499 dolari, începând cu această săptămână.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult