Vodafone anunţă servicii de televiziune şi internet în Marea Britanie

Vodafone anunţă servicii de televiziune şi internet în Marea Britanie

Vodafone se pregăteşte de lansarea serviciilor de internet prin cablu şi de televiziune în Marea Britanie. Compania a confirmat că va include în oferta sa cele două noi pachete începând din primăvara lui 2015. Serviciile de internet vor fi furnizate prin reţeaua proprie de fibră optică destinată segmentului business, iar cele de televiziune vor folosi infrastructura companiei BT.

În urma anunţului, acţiunile Vodafone au crescut cu 5,5%. Deşi a confirmat planurile, încă nu au fost oferite detalii legate de preţuri şi nici despre serviciile incluse în pachetele care vor fi puse la dispoziţie. Având în vedere că piaţa operatorilor de televiziune şi internet este deja destul de aglomerată, pentru a avea un impact, Vodafone va trebui să vină cu preţuri competitive, în special în Marea Britanie, unde alte companii mari precum Virgin, Sky, BT şi TalkTalk deţin procente importante din piaţă.

Aceste informaţii sunt relevante şi pentru noi pentru că în urmă cu o lună Vittorio Colao, directorul executiv al Vodafone din România, a dezvăluit că plănuieşte să lanseze astfel de servicii şi în România. Discuţia era la acel moment referitoare la oferta Vodafone pe piaţa locală, întrucât toţi cei patru competitori principali (Orange, Telekom şi RCS-RDS) oferă atât servicii de telefonie mobilă, internet pentru acasă, dar şi pachete de televiziune.

Este prea devreme pentru a intui dacă debutul acestor servicii Vodafone în România vor veni simultan cu cele din Marea Britanie. Având în vedere că peste hotare compania va furniza servicii de televiziune prin intermediul unui partener, este posibil ca pe plan local să continue parteneriatul cu RCS-RDS şi să folosească infrastructura deja existentă. Cele două companii s-au aliat prima dată la începutul prin acordul de furnizare a roaming-ului naţional pe antene Vodafone pentru reţeaua Digi.Mobil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult