Ymobile va lansa un telefon în formă de inimă în Japonia

Ymobile va lansa un telefon în formă de inimă în Japonia

Japonia este un loc unic în lume, unde cele mai ciudate produse, care nici măcar nu ar fi băgate în seamă de consumatorii vestici, pot avea un succes răsunător. În încercarea de a lansa produse inedite, compania Ymobile va lansa în această ţară un telefon în formă de inimă, care va avea puţine funcţii, însă care mai mult ca sigur că va avea succes în rândul persoanelor de sex feminin. Cine are nevoie de specificaţii de top şi conexiune la internet, când ai de a face cu un telefon atât de ieşit din comun?

Heart 401AB este definiţia perfectă pentru „dumb phone”. Acest model nu este nici smartphone, neavând funcţii avansate, suport pentru aplicaţii sau opţiuni de conectivitate şi senzori de tot felul, nici feature phone, întrucât nu oferă o cameră foto, redare de muzică, SMS-uri sau alte metode de interacţiune. Vorbim despre un dispozitiv realizat special pentru a îndeplini funcţia de telefon, care poate iniţializa şi primi apeluri de voce. Cam aici se termină lista de funcţii ale lui Heart.

Adevărul este că nici nu ai putea face mare lucru cu acest telefon, chiar dacă ar integra altă funcţionalitate. Având în vedere că integrează un display monocrom de 0,9” cu rezoluţie 128 x 36 pixeli, este clar că până şi citirea unui SMS ar fi greoaie. De asemenea, lipsa completă de butoane fizice nu ar ajuta deloc. Va exista o aplicaţie de smartphone care se conectează la Heart pentru a trasnfera agenda telefonică, însă nu este clar modul în care se va realiza legătura între dispozitive. Este destul de clar faptul că Ymobile a ales să se concentreze pe formă în defavoarea funcţionalităţii pentru Heart 401AB, bazând întregul său succes pe baza designului (care la 23 mm în grosime, nu este deloc discret).

Întrucât ar fi ciudat să ţii la ureche ceva în formă de inimă, telefonul poate să îşi schimbe forma, folosind mecanismul de rotire care desparte telefonul de la jumate. Astfel, inima se transformă în ceva mai apropiat de un telefon obişnuit. Pentru a asigura succesul acestui model, Ymobile a realizat şi un parteneriat cu creatorii serialulu de animaţie Sailor Moon. Astfel, Heart 401AB va fi disponibil în culorile roşu şi negru, cât şi într-o variantă cu branding Sailor Moon, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la debutul acestuia. Fără să uimească pe nimeni, adaptorul de priză este de asemenea realizat în formă de inimă.

Acest tip de telefoane nu sunt o raritate în Japonia. Există în continuare o piaţă destul de mare pentru dispozitive mobile non-inteligente, ca supliment la un smartphone de top. Operatorii japonezi oferă abonamente doar cu voce, fără alte extra opţiuni, alături de abonamente separate doar pentru date pentru utilizarea pe smartphone-uri. Heart 401AB se va lansa în Japonia exclusiv la operatorul de telecomunicaţii PHS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult