LG G4 ar putea integra un ecran curbat

11.03.2015
LG G4 ar putea integra un ecran curbat

LG nu este încă gata să vorbească în mod oficial despre viitorul său flagship, G4, însă asta nu opreşte internetul să sape după informaţii despre acesta. Motivul întârzierii acestui model este însă destul de evident şi reiese atât din declaraţiile companiei, cât şi din scurgerile de informaţii cu referire la noul smartphone. LG doreşte să aducă pe piaţă un telefon ieşit din comun, care să fie o îmbunătăţire majoră faţă de generaţia trecută.

În trecut am auzit informaţii despre integrarea unui senzor de amprentă în butonul de power de pe spatele dispozitivului, cât şi despre specificaţiile tehnice probabile. Utilizarea unui procesor dintr-o generaţie mai nouă, cât şi a unui cititor de amprente sunt deja standardul în industrie, aşa că n-ar fi deloc ieşit din comun să ne aşteptăm la folosirea lor. Totuşi, în afară de Samsung, nicio altă companie nu a apelat la un ecran curbat pentru modelele flagship. Conform imaginilor care au ieşit la suprafaţă de curând şi LG pare să meargă în această direcţie.

Compania are deja două modele G Flex pe piaţă, care par să fie simple teste pentru utilizarea tehnologiei ecranelor curbate. Imaginile noi cu telefonul sugerează că G4 pare să fie rezultatul final al acestei iniţiative. Designul nu este mult diferit faţă de cel care stă la baza lui LG G Flex 2 lansat de curând. Totuşi, G4 ar putea fi mai puţin curbat decât acesta, sau chiar decât primul model Flex, chiar dacă îndoitura se produce pe aceeaşi axă orizontală. Este posibil însă ca noul flagship să fie doar curbat şi nu obligatoriu „flexibil”.

Se zvoneşte că întreaga carcasă ar fi realizată din aluminiu, un material nu tocmai elastic. Totuşi, LG ar putea merge pe mâna celor de la Samsung, lansând două modele de G4 cu specificaţii similare, dar cu formă diferită a carcasei. Nu ar mai fi deloc ieşit din comun să vedem o lansare dublă: un model clasic LG G4 alături de un LG G4 Flex într-o ediţie limitată la un preţ puţin mai mare.

Cert este că zvonurile despre următorul smartphone LG încep să se intensifice, ceea ce poate sugera că suntem foarte aproape de momentul dezvăluirii. Compania coreană a confirmat în trecut că va dezvălui G4 în cursul primăverii. Dacă vor respecta sau nu acest termen vom afla în lunile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult