Google Now va afişa conţinut suplimentar oferit de peste 100 de aplicaţii sau servicii

29.04.2015
Google Now va afişa conţinut suplimentar oferit de peste 100 de aplicaţii sau servicii

La începutul lunii februarie, Google a anunţat că asistentul digital Google Now se va integra cu o serie redusă de aplicaţii sau servicii oferite de terţi, mărind astfel utilitatea acestui produs software. După aproape trei luni, Google a anunţat că numărul partenerilor a crescut, lista acestora incluzând încă 70 de produse sau servicii noi.

Toate sistemele de operare pentru terminale mobile oferă în acest moment un asistent digital, însă oferta Google este de departe cea mai utilă pentru utilizatorii din România. Google Now se descurcă foarte bine cu limba română, un aspect cu care celelalte soluţii precum Siri, Cortana, sau BlackBerry Assistant nu se prea pot lăuda în acest moment, oferă un mediu grafic util în momentele în care nu ţineţi morţiş să vorbiţi cu telefonul şi integrează servicii cu relevanţă locală.

Integrarea unor aplicaţii populare în cadrul Google Now  a fost următorul pas logic, asistentul digital devenind astfel mai puternic şi mai util. Acum trei luni, Google a anunţat că lista de cartonaşe virtuale din Google Now va include şi blocuri informative trimise de aplicaţii precum Runtastic, Hootsuite, The Guardian, Kayak, Tripadvisor sau Shazam, iar lista acestora s-a mărit şi a ajuns acum la peste 110 de produse software sau servicii compatibile.

Pe lista noutăţilor relevante şi pe plan local se regăsesc acum Jawbone, TuneIn Radio, Feedly, Wunderlist, OneFootball, Any.Do, The Economist sau Booking.com. La acestea se adaugă aplicaţiile lanţurilor hoteliere sau companiilor aviatice mari, care ar putea fi utile în anumite momente, şi altele care sunt relevante doar atunci când călătoriţi în afara ţării.

Noile cartonaşe din Google Now vor deveni disponibile treptat în cursul săptămânilor următoare. Acum trei luni, compania a afirmat că va oferi cândva tuturor dezvoltatorilor de aplicaţii posibilitatea să-şi cupleze produsele cu Google Now, însă compania nu a menţionat încă nimic despre această opţiune. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News