Samsung va lansa noi versiuni ale telefoanelor Galaxy A3 şi A5

10.11.2015
Samsung va lansa noi versiuni ale telefoanelor Galaxy A3 şi A5

Alături de noul Galaxy A9, Samsung plănuieşte să lanseze şi două variante îmbunătăţite ale modelelor din gama puţin inferioară acestuia. Este vorba despre noi versiuni ale terminalelor A3 şi A5, care vor completa astfel seria Galaxy A. Cele două smartphone-uri au fost deja fotografiate din toate unghiurile, fiind vizibilă adoptarea noii filosofii de design de pe Galaxy S6, iar specificaţiile lor au fost dezvăluite prin intermediul testului software GFX Bench.

Vizual, cele două smartphone-uri sunt asemănătoare. Singura diferenţă notabilă între Galaxy A3 şi Galaxy A5 este dimensiunea. Ambele au primit margini rotunjite, separatoare pentru antene similare cu cele de pe Galaxy S6, grila pentru difuzor a fost mutată în partea de jos a telefoanelor, iar spatele dispozitivelor este acum lucios, sugerând utilizarea unei bucăţi de sticlă. Desigur, nu putem şti cu certitudine dacă într-adevăr sticla este materialul folosit până când Samsung nu va anunţa aceste terminale în mod oficial.

Specificaţiile tehnice nu sunt ieşite din comun pentru telefoane mid-range premium, însă este interesant de observat faptul că Samsung a optat pentru chipset-uri proprietare Exynos. Galaxy A5 are la bază un procesor octa-core (patru nuclee Cortex-A57 şi patru A53) şi dispune de 2 GB memorie RAM, display de 5,2” cu rezoluţie Full HD şi camere de 12, respectiv 5 megapixeli. Fratele său mai mic, Galaxy A3 foloseşte însă un chipset Exynos 7580 quad-core, 1,5 GB memorie RAM şi un display de 4,7” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), păstrând aceleaşi camere foto/video.

Singurele aspecte necunoscute despre aceste noi telefoane Samsung sunt capabilităţile mai speciale (sau mai degrabă existenţa lor). Nu este clar dacă vor fi livrate cu senzori pentru amprentă sau cu suport pentru Samsung Pay, asemeni modelelor de top. De asemenea, nu ştim când vom vedea Galaxy A5 şi A3 pe piaţă (sau când vor fi anunţate în mod oficial) şi nici preţurile la care vor intra în oferta magazinelor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult